Augmenta la teva autoestima fent una constel·lació familiar

A data d’avui gosaria dir que gairebé tot és constel·lable, és clar que hi ha excepcions (i s’han de respectar) però l’experiència m’ha demostrat que, amb un bon facilitador i una bona obertura del consultant, la constel·lació familiar (tant individual com a grupal) sana i desfà nusos que semblaven impossibles de resoldre.

Has anat “de psicòleg en psicòleg” per lliurar-te de la teva Por, però tot i així segueixes sentint-ho? Cada dia et sents menys estimat per tu i pels altres? Has oblidat que es important que et reconeguis algun mèrit o capacitat? Molts professionals t’hauran ensenyat pautes cognitives i conductuals per vèncer aquesta por de cometre errors, fins i tot hauràs visitat algun terapeuta holístic i alternatiu. No obstant, segueixes sense sentir-te reconegut. Cada vegada que estàs exposat a estar en públic, sigui amb amics o en entorns de treball, sents profundament que els altres no validen les teves paraules ni tan sols creuen que allò que dius mereixi ser escoltat. Sents vergonya, una vergonya punyent que alimenta la teva infravaloració sobre la teva persona, el teu cos i sobre tota la teva existència.

La constel·lació familiar és útil per a problemes de parella (quan no trobes; o totes et deixen; o resulten ser perpetradors); per a conflictes amb algun membre de la família (és útil en conflictes amb sogres i sogres o entre germans arran d’una herència); per a problemes de salut recurrent i malalties cròniques (encara recordo el dia que vaig veure constel·lar per un home un càncer de fetge i va resultar que mai a la seva vida havia plorat -l’última vegada als 7 anys- i no s’havia permès mai cridar o una mala paraula) i, sens dubte, la constel·lació familiar és útil per desbloquejar aquestes pors agudes, intenses, desconcertants i inexplicables que s’apoderen de tu i provoquen infravaloració i paràlisi de la teva vida. La constel·lació t’ajuda a relacionar-te millor amb la por des d’una altra perspectiva i et permet augmentar la teva autoestima i reconeixement.

I si et digués que aquesta vergonya tan intensa i desbordant que sents ve d’una lleialtat a algun membre del teu clan familiar? I si la por d’afrontar i exposar-te en públic obeís a un dolor ancestral encapsulat en el teu arbre genealògic?

Molt probablement aquesta por, la teva POR en majúscules, no et pertany, li pertany a una altra. Quan arribes a comprendre el “per què” i l’origen de les teves experiències vitals es produeix l’alliberament de les cadenes que lligaven el teu clan, es trenca la repetició. Per què? perquè el que “rebutges et sotmet”. Com deia Bert Hellinger: “Qui no coneix la seva història familiar, tendeix a repetir-la”. I jo afegeixo: si coneixes la teva història familiar ets lliure de quedar-te amb allò que vulguis i canviar allò que no et serveix per a la teva vida.

Les Constel·lacions Familiars funcionen i permeten trencar amb dinàmiques, patrons de conducta, creences mentals i “fatalitats” que semblen segrestar la teva vida i els teus somnis. A més, recorda que la teva Por no és covardia, és només absència d’Amor. Justament les Constel·lacions venen a reparar les Lleis de l’Amor, els Ordres de l’Amor, donar i rebre en la vida.

Però exactament què passa en una constel·lació familiar? Mira, la manera més fàcil de saber-ho és provar, ni que sigui una vegada a la teva vida, un taller de constel·lació familiar. A què sap una poma? Doncs per molt que t’expliqui el seu sabor el millor és tastar-la. El bioquímic anglès Rupert Sheldrake va establir una hipòtesi molt revolucionària anomenada els “camps morfogenètics”. T’ho explico: totes les ments (que inclouen els pensaments i els sentiments) dels individus d’una espècie estan unides i vinculades creant totes elles una xarxa, un camp mental col·lectiu únic. Aquest espai únic (morfogenètic) afecta les ments que l’integren i les ments mateixes modelen l’espai únic (espai i individus s’influencien recíprocament). En conseqüència, si un ésser humà aprèn una nova habilitat, li resultarà més fàcil aprendre-la a la resta de semblants ja que aquesta habilitat té ressò en cada membre individualitzat, amb independència de la distància a què es trobi i si manté o no un enllaç de sang. Justament en aquests camps, en aquest espai únic, es on s’emmagatzema la informació biogràfica recopilada i registrada dels individus. Ve a ser el famós “inconscient col·lectiu” de C. Jung. Aquesta memòria grupal aplicada al teu arbre genealògic es transforma en que tots els teus ancestres estan connectats a tu i teniu tots accés a la mateixa informació, sigui de forma conscient o inconscient, hagis conviscut o no al mateix espai-temps. Per això el que no s’ha dit en una generació (secrets familiars) té un efecte devastador en següents generacions.

Quan alguna cosa no s’ha pogut integrar en alguna generació (fins a 3 generacions et poden afectar) arriba un moment en què el succés o experiència esdevé no només innombrable sinó inassolible a la consciència. Es porta tot el contingut a les grans golfes familiars, s’hi tanca i s’oblida. Però això comporta un greu perill: tots aquests continguts no expressats per una generació (per vergonya, culpa, pànic, judici, etc.) condemnen la generació posterior a revelar-ho, fins i tot si és necessari amb el seu cos a través de la malaltia. “El que calla la primera generació, la segona ho porta al cos” F. Doltó.

Són les teves vivències una condemna o en cas contrari, pots modificar el camí de la teva existència? Tindrà raó Einstein en dir que Déu no juga als daus amb l’univers?

Siguis o no fruit de l’atzar o tinguis un pla d’ànima traçat, el que si és una veritat irrefutable per a la ciència és que (i cito literalment) “el 95% de tot allò que fa una persona des que s’aixeca fins que se’n va a dormir és inconscient”. Fins i tot, analistes del sector, arriben a situar aquest percentatge fins al 98%.

Potser la teva Por a cometre errors i al rebuig social sigui casual o potser el fet que no trobis parella o totes les que trobis t’acabin deixant sigui producte del destí. En qualsevol cas, viure desconeixent el 95% de la teva informació vital (teva i del teu clan familiar) em sembla una cosa summament perillosa i, m’atreveixo a dir-te, mortal. Dins del 95% hi ha la informació per saber si la teva Por obeeix a la teva realitat o al bagul dels records ancestrals inconscients.

Què et poden oferir les Constel·lacions familiars? Doncs, entre d’altres, l’accés al 95%. Sense perjudici d’altres beneficis que t’ofereixen, la gran perla de les constel·lacions és que treuen, de les golfes, material inconscient i el fan visible, davant teu. Com? Doncs pel camp morfogenètic que t’he explicat abans. No és màgia, ni teatre ni psicomàgia, és pura ressonància energètica. Sota la meva opinió, considero que les constel·lacions són més properes a la psicologia fenomenològica que a la psicomàgia de Jodorowsky. Les constel·lacions es serveixen de símbols, d’informació codificada que es manifesta mitjançant gestos, paraules que brollen d’un lloc molt profund (escolta cardíaca, la “veu del cor”) i de patrons afectius.

Segur que t’has preguntat: i després de constel·lar, per art de màgia es soluciona la meva Por al fracàs i la meva baixa autoestima? En algunes ocasions el mer fet de constel·lar mou tot el sistema i per si mateix arregla el problema, si bé, l’habitual és que després de la constel·lació juntament amb el teu terapeuta marquis les noves conductes i creences necessàries perquè el problema es solucioni i deixis el teu malestar d’una vegada per totes. La constel·lació familiar et mostra la fotografia del que està passant perquè deixis d’estar tancat en una Por que no et pertany a tu sinó a l’inconscient familiar i, en aflorar-lo, pots modificar el que és necessari.

Si vols viure en benestar i calma interior, necessites començar per abordar el material inconscient que et vincula al teu clan. Totes les famílies (sense excepció) tenen secrets, dolors, tragèdies i memòries traumàtiques que et condicionen i t’encapsulen a Pors i fòbies irracionals de les que et resulta impossible sortir. En aquest sentit, i per experiència tant personal com professional, et dic que a vegades una constel·lació familiar arregla allò que ni un any de teràpia pot oferir-te.

No creguis res del que t’he dit, prova una constel·lació familiar i així et podràs beneficiar dels efectes beneficiosos en la resolució de la teva Por. Experimenta-ho i ho entendràs, t’hi acompanyo? Configurarem el teu arbre genealògic, descriurem junts el problema a constel·lar i determinaràs quines serien per a tu les solucions ideals al problema. Després de la constel·lació familiar t’ajudo a traçar el teu nou mapa d’actuació tant mental com emocional perquè puguis ser lliure i feliç. T’assistiré en tota la sessió i et guiaré per accedir a la informació que necessites tu i el teu clan per viure en benestar permanent. Escriu-me, et llegeixo:

Contacta amb mi per Whatsapp o Email blanca@blangio.com

Próximos

Talleres de Constelaciones

14 de Octubre

4 de Noviembre

23 de Diciembre

Centro Ehia
c/ Duquesa d’Orleans, 40