La pensió dels fills: un bon advocat ho arregla tot! – Per un divorci conscient

Què passarà si no em paga la pensió? Com podré pagar l’escola? I si no em paga, què he de fer? Et ressona això: m’està sagnant el meu “ex”, no li diré res per por que em tregui el nen/a. Pensió, aliments, deutes… Els fills encapçalen el tema estrella en qualsevol procés de divorci o separació, i en especial, en temes econòmics la pensió dels fills és la primera preocupació, de vegades fins i tot, abans que el seu estat emocional. I és que ja ho diu la cançó: salut, diners i amor. Si ajuntem fills amb diners, el resultat de l’equació és explosiu.

I, per si no n’hi hagués prou, et sents angoixat i preocupat perquè desconeixes com funciona la llei, el procés, els advocats i la justícia i vas creant falses creences i expectatives que no fa més que sumar-te dolor i patiment al teu procés. Aquest sentiment d’indefensió i desconeixement envers “allò legal” t’activa pors i molta ansietat.

Quan veus que el teu o la teva “ex” incompleix els pagaments; o utilitza el component econòmic per fer-te xantatge a tu o al teu fill fins al punt que et té dominat/da i manipulat/da; o et resulta impossible assolir un acord ja que mai li sembla bé la proposta econòmica suggerida, el primer que penses és: un bon advocat ho arregla tot!, em buscaré el millor, així m’oblido de tot i llestos. Fins i tot, arribes a canviar d’advocat quan un cop ja divorciat, el teu “ex” segueix posant-te les coses difícils en matèria de pensió.

La veritat sigui dita, es pateix molt quan veus perillar el suport d’aliments essencials per al teu fill. Aquesta por tan intensa et travessa a tal nivell que no pares de pensar en “que passarà si”. Et treu el son, t’alimenta la ràbia i et genera un malestar que pot amb tu. Dia a dia crees anticipacions de que tot el que passarà serà dolent i això, encara que encara no ho sàpigues, et fa estar absent de tu i del teu fill.

M’encantaria dir-te que un bon advocat ho arregla tot, però et mentiria i molt. Creure que un bon advocat en divorcis ho arregla tot és com pretendre que et prenguis tu el verí i mori l’altre. He exercit durant 22 anys com a advocada i et puc garantir que ni el millor advocat del món soluciona els teus problemes i menys de divorci. He vist professionals de la llei impecables i, tot i així, no poder tancar la pensió d’aliments per un únic motiu: ressentiment, odi i lluita de poder que genera absència d’entesa. O, dit d’una altre manera, parelles que sostenen la tensió, l’odi, la recriminació i el dolor fins a convertir tot el procés en una autèntica guerra de poders. Fins que no afluixis la corda tu i la teva parella no hi ha Messies que pugui desbloquejar i posar fi a qualsevol qüestió relacionada amb la pensió dels fills, amb totes les conseqüències que això comporta.

Deixa que t’expliqui una veritat. Un advocat confia i es serveix del seu coneixement tècnic i de la dependència que té el client (tu, per exemple) respecte d’ell com a advocat. Un advocat es forma per donar solucions i obtenir resultats amb independència de l’estat emocional i mental que tinguis. L’advocat busca exercir control del procés i al final s’ho acaba creient, però en realitat no en té i l’advocat acaba tenint tanta por i inseguretat com tu, és un ésser humà igual. En conseqüència, si cedeixes el poder a l’advocat empitjora el procés, cal formar un equip i que hi hagi sincronia entre advocat i client, i sobretot, entre tu i la teva parella perquè tots estigueu a la mateixa freqüència. L’advocat no és Omnipotent ni de bon tros…

I ara em diràs, és que no sóc jo és la meva parella? Probablement sigui veritat, però tingues en compte que la teva capacitat d’influir en ell o ella i en la seva reacció és nul.la (es com t’he dit abans, és prendre’t tu el verí i pretendre que mori l’altre). Davant d’això, és més aconsellable posar l’atenció primer en un mateix i després en les errades de l’altre.

Molts advocats han acabat recomanant als seus clients que, en paral·lel al procés legal, anessin a teràpia i els han hagut de recordar que ells són advocats no terapeutes i que probablement estan buscant ajuda al lloc equivocat. I també els recorden als seus clients, que si no els donen el contingut a posar al conveni ells no poden avançar. Sense consens, es bloqueja i amb bloqueig només en queda el jutge. Tret de casos determinats, un judici no és la millor opció.

Pots fer un exercici molt inspirador i conscient: aixeca’t i pren un paper i boli. Apunta tot allò que et preocupa en el teu procés de separació o divorci, quan acabis la llista, reflexiona si cada preocupació que has apuntat és racional (és lògica) o obeeix a una anticipació teva, a una creença. Tracta de veure que hi ha de veritat darrere de la preocupació, sigues honest.

Aleshores, si un bon advocat no soluciona el teu problema amb la pensió dels teus fills, qui ho fa? Encara que ara et costi veure-ho, en realitat ho soluciones tu. La solució està dins teu, encara que no siguis encara conscient. El teu canvi emocional i mental influirà exponencialment al resultat final. L’advocat t’ajuda en els tràmits, assessorament i en tot allò que és la seva feina sempre que hi hagi una actitud òptima per poder treballar.

La mitjana aproximada de cost d’un judici d’aquest tipus oscil·la entre 1800€ a 3000€ sense fills, i amb un patrimoni bàsic. En termes generals, un judici de divorci representa un 60% més car que un divorci de mutu acord. Si a això li afegeixes que la durada d’un judici és d’aproximadament 12 mesos davant dels 3 mesos que dura un acord mutu i que, un ambient hostil dels pares garanteix en un fins al 80% que els fills tinguin problemes emocionals permanents per causa del divorci, igual pot ser una bona alternativa anar primer a teràpia abans de contractar un bon advocat, no creus?

Jo et puc ajudar. Durant 22 anys he exercit com a advocada i sé que la solució no la dóna un bon advocat, la dóna la sanació i el desenvolupament del teu món interior.

Blangio t’ofereix divorcis i separacions conscients. En què consisteix? Estiguis separat/da, divorciat/da o en procés, t’ofereixo un acompanyament terapèutic emocional (individual i/o de parella) així com una orientació legal del procés. Si estàs en una fase inicial podem comprovar que efectivament el divorci és la solució inevitable i, si ho és, treballar al teu interior per aconseguir un procés de mutu acord. Si ja estàs divorciat, t’acompanyo a construir el teu nou Jo perquè puguis resoldre els teus assumptes de la pensió amb el teu “ex” i perquè, de futur, puguis tenir relacions conscients sense repetir la mateixa història.

Contacta’m per WhatsApp per agendar la teva sessió gratuïta informativa. Junts traçarem el teu mapa de sortida conscient. Creus que estaries llegint això si no necessitessis mirar el teu món interior per trobar un bon pacte de pensió econòmica pel teu fill@?

Si continues pensant que la pensió ho arregla un bon advocat, t’animo que llegeixis “Per què crec que no necessito ajuda?” del meu bloc.

Contacta amb mi per Whatsapp o Email blanca@blangio.com

Próximos

Talleres de Constelaciones

14 de Octubre

4 de Noviembre

23 de Diciembre

Centro Ehia
c/ Duquesa d’Orleans, 40